Finance-specialist Finaxe zit in de lift

0

Finance-specialist Finaxe is een van de snelst groeiende flexbedrijven uit de Flexmarkt Top-100 Omzetranglijst 2017. Vooral de markt voor klassieke detachering loopt goed. Directeur Martijn Bakker:  “We zetten vol in op het aantrekken van eigen financials.”

Finaxe, FlexTopGroeier omzetklasse 2-5 miljoen euro
Positie Flexmarkt Omzetranglijst 2017: 89
Omzet 2016: 3,1 miljoen euro
Omzetgroei t.o.v. 2015: 139%

Profiteren van schaarste in financiële profielen

Finaxe is een startup uit de stal van Xelvin-oprichter Vincent van Wieren. Van Wieren is mede-aandeelhouder en coach van directeur Martijn Bakker, die de arbeidsbemiddelaar van financiële professionals in Noord-Nederland in 2013 optuigde. Bakker was daarvoor jarenlang werkzaam bij de administratieve bemiddelingsactiviteiten van USG-dochtermerk Unique. Daar was hij betrokken bij het sub-label Unique Finance. Finaxe is weliswaar actief in de werving & selectie, detachering en zzp-bemiddeling van financieel geschoolde professionals, maar de markt voor klassieke detachering liep afgelopen jaar het warmste. Bakker: “We zetten vol in op het aantrekken van eigen financials. Van starters en junioren tot senioren met Master-diploma’s.” Hoewel Finaxe zijn financiële professionals ook bij financiële dienstverleners plaatst, is de meerderheid van de klanten niet actief in de financiële sector. De snelle groei van het bedrijf dat inmiddels acht eigen werknemers telt en zestig professionals bemiddelt, betreft autonome groei. Afgelopen jaar begon de schaarste in veel financiële profielen toe te slaan en daarvan profiteerde Bakker: “De schaarste zit in gediplomeerde accountants en controllers binnen bedrijven. Bij grote cliënten zie ik de vraag toenemen naar financiële IT’ers, die als deskundige nodig zijn bij processen van robotisering en automatisering.” Dit jaar verwacht Bakker een omzet van 5 miljoen euro te behalen.

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

Lees ook de interviews met de andere FlexTopGroeiers uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2017:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer