Nextpayroll: krappere markt biedt perspectief

0

Nextpayroll komt in de Flexmarkt Omzetranglijst 2017 als een van de snelst groeiende flexbedrijven uit de bus. Oprichters Frank Roode en Paul de Waal zien vooral de back office-activiteiten explosief groeien binnen hun payrollbedrijf.

Nextpayroll, FlexTopGroeier omzetklasse 20-50 miljoen euro
Positie Flexmarkt Omzetranglijst 2017: 51
Omzet 2016: 31,4 miljoen euro
Omzetgroei t.o.v. 2015: 49%

Nextpayroll is zes jaar geleden opgericht door Frank Roode en Paul de Waal, beide afkomstig van Tènce. Daar waren zij bij de uitzend- en payrollactiviteit werkzaam. Nextpayroll bedient mkb-bedrijven die behoefte hebben aan een flexibele schil en intermediairs die hun back-office aan het bedrijf uitbesteden. “De payrollbranche groeit en ons netwerk ook”, verklaart De Waal. “De aantrekkende economie zorgt nog eens voor extra groei.” In beide segmenten groeit het bedrijf.

Back office

In de back-officedienstverlening is de groei zelfs ‘explosief’. “Intermediairs worden aanhoudend geconfronteerd met veranderende wetgeving. Wij merken dat ze steeds meer focussen op werving en selectie en relatiebeheer.” De Waal ziet dat het aanbod van beschikbaar personeel in de markt krapper wordt. “Vraag en aanbod zijn snel gekanteld, waardoor intermediairs zich richten op hun kernactiviteiten en kiezen voor uitbesteding van hun back-office.” De behoefte aan flexibiliteit blijft, stelt De Waal, die de payrollbranche verder ziet professionaliseren.

Verdere omzetgroei

Nextpayroll verwacht dit jaar een omzet van 40 miljoen euro te draaien, een verdere groei van ruim een kwart. Met thans twaalf werknemers in dienst en ongeveer duizend fte in verloning, zet de directie in op verwezenlijking van de potentie die het in de payrollmarkt ziet.

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer