NettStaff verdubbelt omzet met klassiek uitzendwerk

0

NettStaff verdubbelde vorig jaar haar omzet en is dan ook een van de snelst groeiende flexbedrijven uit de Flexmarkt Top-100 Omzetranglijst 2017. ‘Gewoon’ met traditioneel uitzendwerk. “Dit jaar gaan we opnieuw verdubbelen.”

NettStaff, grootste groeier omzetklasse 5 – 20 miljoen euro (FlexTopGroeier)
Positie Flexmarkt Omzetranglijst 2017: 65
Omzet 2016: 13,1 miljoen euro
Omzetgroei 2016 ten opzichte van 2015: 99%

Het succes van NettStaff is te danken aan een klassieke manier van werken. Het uitzendbedrijf dat loodgieters en elektromonteurs plaatst bij voornamelijk installatiebedrijven, telt acht vestigingen in het westen en zuiden van het land. NettStaff werkt met eigen mensen en heeft zijn back-office-zaakjes zelf geregeld. Directeur Patrick Soeters: “Wij zijn tegendraads. We vinden het belangrijk om binding met uitzendkrachten te creëren. En om zo weinig mogelijk uit te besteden aan externe dienstverleners.” Met die klassieke aanpak wist NettStaff afgelopen jaar haar omzet te verdubbelen, voornamelijk dankzij de sinds 2015 snel aangetrokken woning- en utiliteitsbouw. Samen met compagnon Jurri-Jan Rijkaart bezit Soeters het bedrijf. Vorig jaar verdubbelde de omzet van NettStaff conform doelstelling, aldus Soeters. “Dit jaar gaan we opnieuw verdubbelen.” Uitdagingen bij het doorgroeien zijn het afstemmen van de eigen organisatie van dertig werknemers op de snelle groei en de toenemende schaarste in de gewenste profielen. “Wij profiteren van een goede instroom van kandidaten, via ons netwerk van professionals.” Om de schaarste op te vangen, zet NettStaff tegenwoordig ook assistent-monteurs in via opleidingstrajecten bij de klant. Uitbreiden wil NettStaff geografisch, in het oosten van land en in Vlaanderen, en autonoom.

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

Lees ook de artikelen over de andere FlexTopGroeiers:

De Flexmarkt top-100 Omzetranglijst 2017 staat online.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer