Uitzendbranche krimpt verder

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in april verder gekrompen. Dat blijkt uit cijfers die de organisatie voor de uitzendbranche ABU dinsdag publiceerde.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 25 maart tot en met 20 april met 5 procent af ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van uitzendondernemingen zakte in die periode met 3 procent.

In de administratieve sectoren was 2 procent minder werk voor uitzendkrachten. In de industrie en de techniek daalden de gewerkte uren met 6 en 7 procent. In de gezondheidszorg zakte de vraag naar flexibele arbeidskrachten met 20 procent.

De daling van het totale aantal uitzenduren was de sterkste sinds halverwege vorig jaar. De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt al sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. Alleen in de laatste weken van vorig jaar werd een minieme opleving genoteerd.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer