Uitzendbranche positief gestemd over toekomst

0

Hoewel de stemming onder de zakelijke dienstverleners is verslechterd ten opzichte van een maand eerder, blijft de uitzendbranche onverminderd optimistisch, aldus het CBS.

Het vertrouwen van producenten in de Nederlandse economie is in juni licht gedaald. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De index voor het vertrouwen van industriële ondernemers daalde in juni tot min 0,7. In mei stond de graadmeter nog op plus 0,4. Dit betekent dat de pessimisten afgelopen maand weer nipt de overhand kregen op de optimisten. Ook bij de ondernemers in de zakelijke dienstverlening bleef het beeld overwegend somber.

De uitzendbranche is een uitzondering bij al het gesomber. De ondernemers in deze sector zijn momenteel zeer optimistisch over de verwachte ontwikkeling van hun omzet, de toekomstige personeelssterkte en het economisch klimaat.

De producenten worden geleidelijk minder pessimistisch over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche. Toch is het aantal ondernemers dat verwacht dat de personeelssterkte in de komende drie maanden afneemt nog altijd groter dan het aantal dat een toename voorziet.

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende maanden daalt, overtreft het aantal dat denkt meer geld binnen te halen. Het oordeel van de zakelijke dienstverleners over het economisch klimaat verslechterde iets. Het aantal ondernemers dat verwacht de komende drie maanden meer personeel aan te nemen is even groot als het aantal dat een krimp van de personeelssterkte voorspelt.

Overigens benadrukt het CBS dat deze cijfers niet zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer