Uitzendbureau Greenport People introduceert zelfstandig payroller

0

Greenport People, een uitzendbureau dat vooral opereert in de glastuinbouwbranche, heeft een nieuwe dienst ontwikkeld. Deze dienst sluit naar eigen zeggen “perfect aan op het zelfstandig ondernemerschap.”

Gelijktijdig met deze nieuwe dienst, introduceert de uitzender een nieuwe term voor startende ondernemers, namelijk ZP-er. Dit staat voor zelfstandig payroller. De ZP-er zorgt voor zijn eigen opdrachtgevers en regelt zijn eigen werktijden. De administratieve handelingen, zoals de facturering aan de klant en de betaling van het loon van de ZP-er, worden geregeld door Greenport People. “Op deze wijze valt de ZP-er automatisch onder de wettelijke volksverzekeringen. Er zijn geen juridische consequenties rondom afdrachten van loonheffingen. Daarnaast heeft de ZP-er geen VAR-verklaring nodig, aldus de uitzender.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer