Uitzendbureaus moeten werklozen aan werk helpen

3

Belangenvereniging ABU en het UWV gaan samenwerken om werklozen via het uitzendbureau weer aan werk te helpen.

"Iedereen die bij wijze van spreken gisteren nog een baan had en vandaag is ontslagen, zou in principe morgen weer aan de slag kunnen", zegt directeur Aart van der Gaag van de vereniging van uitzendondernemers ABU tegen De Telegraaf.

Intercedenten krijgen een vaste plek op de zogenaamde Werkpleinen op verschillende plekken in Nederland. Werklozen kunnen daar met hen "speeddaten" en zo snel weer een baan vinden. Wie een geschikte baan weigert, loopt de kans om zijn uitkering te verliezen.

Eerder al ging het UWV een samenwerking aan met uitzendbureau Randstad in Alphen aan de Rijn. Toen ging het specifiek om hoogopgeleide werklozen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Ja eindelijk het word hoog tijd dat de zogeheten INTERCEDENTEN niet alleen hun nagels vijlen en koffie drinken maar ook een keer echt werk zoeken voor de werklozen!

  2. Als dat zo word, dan kunnen de taken als werkcoaches binnen UWV werkbedrijf ook opgeheven worden. Deze taken kunnen weer terug naar de Gemeente. Donner kan dan reorganiseren binnen UWV.

  3. De Gemeente moet meer inspraak krijgen over UWV. Werkgevers en de Gemeenten kunnen beter aan baanbemiddelingen gaan doen. Incedenten binnen UWV/uitzendbureau’s houden de werklozen alleen maar aan het lijntje voor hun eigen baanbehoud. Maar langzaam beland een werkzoekende langzaam in de bijstand.

Reageer