Randstad zorgt voortaan voor omroeppersoneel

8

De Nederlandse publieke omroep heeft een exclusief contract afgesloten met Randstad, die voortaan voor alle omroepen het tijdelijk personeel zullen leveren.

Het contract voor uitzendkrachten, payroll en detachering is het resultaat van een openbare aanbesteding en geldt voor drie jaar met tweemaal een optie tot verlenging van een jaar. De exclusiviteit houdt in dat Randstad gedurende de eerste 72 uur dat een tijdelijke vacature vacant is, als enige kandidaten mag voordragen.

De omroepen hoeven op deze manier niet elk onafhankelijk te onderhandelen met uitzendgroepen. Afspraak is dat personeel zal worden betaald volgens de omroep-CAO. De afspraak geldt niet voor tijdelijke functies bij de commerciële zenders of de onafhankelijk productie-maatschappijen.

Hilversum houdt ondertussen het hart vast. Het verwachte rechtse kabinet zou weleens een net kunnen gaan schrappen, waardoor, aldus bronnen uit Hilversum in de media verklaarden, meer dan duizend banen verloren zouden kunnen gaan.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

8 reacties

  1. Waarom toch Randstad. Vandaar dat die publieke omroepen zo duur uitvallen. Opdrachtgevers er zijn echt meer partijen die slimmer, sneller, beter en vele malen goedkoper kunnen werken.

  2. Ben het absoluut niet eens met Frank.
    Randstad is een goede gedegen organisatie die oog heeft voor kwaliteit en de juiste match, i.p.v. er alleen maar voor te zorgen dat er iemand staat. Daarnaast heeft Randstad veel aandacht voor de vraag van de klanten, zowel flexwerkers als inlener.

  3. Heb 10 jaar gewerkt bij Randstad. Maar zo gedegen, oog voor kwaliteit, etc. valt reuze mee. Het valt of staat met de kwaliteit, enthousiasme en inzet van het personeel (intercedenten, etc.). En dat laat de laatste jaren te wensen over… Voor een leuke werkgever (waar de media volgens vele onder valt) zullen ze hard lopen. Maar de bakker op de hoek… nee dat is niet interessant…

  4. Iedereen kent Randstad wel een beetje. Wij hadden van de week een man van 62 binnen die weggestuurd was bij RS omdat hij parttime wilde werken. Ik hoop dat ze zo met alle kandidaten omgaan. En ik hoop dat de publieke omroepen een boeteclausule hebben opgenomen wanneer zij naar een andere(duurdere) partij moeten omdat RS niet binnen 3 dagen kan leveren.

    Maar, eerlijk is eerlijk, gefeliciteerd RS

  5. Je kunt wel zien dat jullie klein denken; mensen het gaat hier niet alleen om uitzendennn…. Think big! Randstad is meer dan alleen uitzenden. Randstad is van werk in de breedste zin van het woord. In deze ovk zit ook payrolling, search&selection, professionals, HR solutions, etc.

Reageer