Drukke tijden voor uitzendkrachten

0

Uitzendvacatures voeren de top 5 vacatures aan bij het UWV in Nijmegen. In heel Nederland zijn flexwerkers weer gewild.

Meer dan een derde van alle vacatures bij het Nijmeegse UWV zijn afkomstig van uitzendbureaus, schrijft de Gelderlander, namelijk 244 van de 642. De reden is dat bedrijven voorlopig de voorkeur geven aan tijdelijk personeel nu de economie voorzichtig opkrabbelt.

Al eerder liet een rondgang van de Volkskrant langs bedrijven die in 2008 en 2009 juist hard werden geraakt door de crisis, hetzelfde beeld zien. Het gaat dan met name om bedrijven in de chipsindustrie, chemie en de (vracht)wagenindustrie, allemaal vroegcyclische sectoren. Vrachtwagenbouwer Scania laat zelfs weten weer op hetzelfde niveau te zijn als voor de crisis.

Wel tekent de krant nog een waarschuwing op: een deel van de vacatures ontstaat als gevolg van de vergrijzing en is dus geen teken van structurele groei.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer