‘Uitzendkrachten benadeeld met zorgpremie’

0

Honderdduizenden Oost-Europese uitzendkrachten worden benadeeld door uitzendbureaus met de zorgverzekeringspremie die ze moeten betalen. De uitzenders laten hun de volledige premie betalen en strijken zelf de korting op die ze van de zorgverzekeraar ontvangen.

Dat heeft Henry Stroek, bestuurder bij CNV Vakmensen donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

Daar verdienen de uitzendbureaus soms wel tienduizenden euro´s per maand mee. Volgens Stroek kunnen ze de Oost-Europeanen, voornamelijk Polen, op die manier goedkoper aanbieden dan Nederlandse werkzoekenden.

De constructie draait om de collectiviteitskorting die zorgverzekeraars bieden. Normaliter wordt deze korting door de werkgever rechtstreeks doorgegeven aan de verzekerden. Maar er zijn ook zorgverzekeraars die de uitzendbureaus lokken met aanbiedingen waarbij de werkgever de korting vangt.

ANP

Lees ook: Studie: aanpak veelplegers malafide praktijken kan beter

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer