In periode 3 (week 9 – 12) daalde het aantal uren met 6 procent en de uitzendomzet nam af met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De uren in de industriële sector vertoonden voor het eerst sinds lange tijd een stijging van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 9 procent. Dat blijkt uit de nieuwste ABU Marktmonitorcijfers.
In de vorige periode was er nog sprake van een krimp van 13 procent in uren en 12 procent in omzet, maar in periode 3 (week 9 – 12) daalde het aantal uren met 6 procent en de uitzendomzet nam af met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus niet gecorrigeerd.
Voor de medische sector gold dat het aantal uren daalde met 18 procent en dat de omzet met 16 procent afnam. De administratieve sector liet een daling zien van 17 procent in uren en 18 procent in omzet. De uren in de industriële sector vertoonden voor het eerst sinds lange tijd een stijging van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 9 procent. Het aantal uren in de technische sector daalde met 9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en de omzet daalde ook met 9 procent.
Voor het eerst sinds de laatste periode van 2007 is er weer een sector die groei in uren vertoont, dit is een belangrijk teken dat de Nederlandse economie weer op weg is naar herstel. Traditioneel is het de industriële sector die als eerste een positief beeld laat zien, later volgt groei in de administratieve sector.