USG People: verlies in Q1 2010

0

Uitzendbedrijf USG People heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 5 miljoen euro. De omzet daalde met 9 procent tot 684 miljoen euro.

De onderliggende ebita (bedrijfsresultaat voor amortisatie) bedroeg 8 miljoen euro in het eerste kwartaal, ten opzichte van 11 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De cijfers zijn iets slechter dan analisten hadden verwacht, maar de omzetdaling is minder sterk dan in de voorgaande kwartalen. In het vierde kwartaal van 2009 daalde de omzet nog met 22 procent. Het bedrijf zag in een aantal landen, waaronder Frankrijk en Italië, de omzet toenemen.

‘De duurzaamheid van het herstel dat de vorige kwartalen voorzichtig begon, is zeker hoopgevend voor de landen die zich doorgaans later in de cyclus herstellen, waaronder Nederland’, aldus topman Herman van Campenhout in een toelichting. Hij vond het echter te pril om te spreken van een substantieel herstel in het thuisland.

Nederland bleef met een omzetdaling van 20 procent achter vanwege het grote aandeel van de uitzendmarkt in de dienstensector. USG People heeft daarbij ook last van een groot belang in specialistische diensten en een focus op het midden- en kleinbedrijf. ‘Deze sectoren herstellen doorgaans laat in de cyclus’, verklaarde het bedrijf.

USG People is in Nederland bezig met twee grote integraties: Content wordt geïntegreerd in Unique en Starjob wordt samengevoegd met Secretary Plus. De komende kwartalen moet dit resulteren in meer commerciële slagracht, aldus USG.

Vanwege de onzekerheden in de markt geeft het bedrijf geen concrete omzet- en winstverwachting voor 2010.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer