Uitzenduren en -omzet dalen in periode 2

0

In periode 2 (week 5 – 8) daalde het aantal uitzenduren en nam de uitzendomzet af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de medische sector is in mineur.

Het aantal uitzenduren in periode 2 van 2012 daalde met 5 procent, terwijl de uitzendomzet daalde met 3 procent ten opzichte van periode 2 in 2011. 

Sectoren

De uren in de industriële sector vertonen een daling van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam af met 6 procent.

Het aantal uren in de technische sector daalde met 6 procent in vergelijking met periode 2 in 2011, de omzet daalde met 4 procent. 

Voor de medische sector gold dat het aantal uren daalde met 16 procent en de omzet nam af met 13 procent.

De administratieve sector is gedaald met 1 procent in uren en de omzet groeide met 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 

Verwachting werkgelegenheid

Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de werkgelegenheid in Nederland dit jaar met 0,75 procent afneemt ten opzichte van 2011. De werkloosheid loopt daarbij naar verwachting op van 4,5 naar 5,5 procent van de beroepsbevolking

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer