‘Uitzendbureaus kunnen gemeenten helpen met nieuwe wet’

0

Uitzendbureaus kunnen gemeenten helpen bij de uitvoering van de nieuwe Wet Werken naar Vermogen. Dat heeft de ABU afgelopen week aan de Tweede Kamer gesteld in een rondetafelgesprek over dit onderwerp.

De wet moet mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt activeren en zal een aantal regelingen (WWB, Wajong en WSW) samenvoegen.

Helpen met bemiddeling

Uitzendbureaus kunnen gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de wet, helpen met bemiddeling van deze groepen mensen naar de arbeidsmarkt, aldus de ABU. Het is de expertise van uitzendbureaus om te selecteren en matchen. De ABU pleit voor transparantie van bestanden om uitzendbureaus goed hun rol te kunnen laten spelen. De brancheorganisatie had in februari dit jaar al haar wensenpakket gepresenteerd met betrekking tot de Wet Werken naar Vermogen.

Dat komt erop neer dat intercedenten toegang moeten hebben tot de bestanden en dat ze kunnen selecteren en matchen zonder tussenkomst van een gemeenteambtenaar. Dat werkt snel en effectief, aldus de ABU.

Twijfels over hoeveelheid beschikbare banen

“Een aantal Kamerleden was blij met de positieve en praktische inbreng vanuit onze branche. Toch bleven er twijfels bestaan over de mogelijkheid van werkgevers om voldoende banen te bieden voor deze groep werkzoekenden,” aldus de brancheorganisatie. De Kamerleden zullen de verkregen kennis gebruiken in het debat over deze wet dat voor volgende maand staat gepland.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer