Uren en omzet uitzendbranche blijven dalen

0

Wederom rapporteerde branchevereniging ABU een daling van de uitzendomzet en het aantal uitzenduren. Het aantal uitzenduren daalt al ruim een jaar. En ook de omzet daalde nu voor de vierde achtereenvolgende periode. 

In periode 4, van 27 maart t/m 23 april, daalde het aantal uren met 17% en daalde de omzet met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

De resultaten per sector

Vooral de Administratieve sector heeft het zwaar te verduren. Hier daalde de omzet in periode 4 met 12% en het aantal uren met liefst 27% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Uitzendomzet administratieve sector daalt
De uitzendomzet in de administratieve sector daalt al vele periodes

In de sectoren Industrieel en Techniek daalde de omzet veel minder hard. Zo daalde de omzet in de Industriële sector met 1% en in de Technische sector met 3%.

Het aantal uren daalde in beide sectoren wel met dubbele cijfers. De Industriële sector leverde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 12% aan uren in, de Technische sector 13%.

CBS rapporteert stijging omzet

Het CBS rapporteert over het eerste kwartaal van 2023 juist een omzetstijging van 10% vergeleken met het eerste kwartaal een jaar eerder. Het zijn met name de kleinere uitzendbureaus die verantwoordelijk zijn voor de groei.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer