USG People heeft COO gevonden na vertrek Coffeng

0

Uitzendorganisatie USG People heeft Hubert Vanhoe benoemd tot nieuwe Chief Operational Officer (COO) in de raad van bestuur. Vanhoe was de afgelopen vier jaar vice-president van USG België en is sinds vijf jaar werkzaam bij USG.

USG People bracht dit eind vorige week naar buiten. Hubert Vanhoe wordt verantwoordelijk voor Professional Solutions en een aantal specialistische labels. Hij gaat per direct direct aan de slag. Volgend jaar, op 10 mei 2012, zal de officiële benoeming van Vanhoe plaatsvinden, nadat de algemene aandeelhoudersvergadering formeel in kennis is gesteld. USG kent nu weer twee COO’s, Eric de Jong en Vanhoe.

Hans Coffeng
Afgelopen maand vertrok plotsklaps COO Hans Coffeng, na een dienstverband van 18 jaar bij USG People. De reden was “een verschil van inzicht” in het te voeren beleid, meer is niet duidelijk geworden.

Koerswijziging
USG People maakte kort daarvoor, in oktober 2011, bekend dat zij de eigen strategie op de schop ging nemen. Die koerswijziging houdt in dat de activiteiten van het bedrijf worden ondergebracht in drie divisies (General Staffing, Specialist Staffing en Professional Solutions). Het aantal internationale merken wordt teruggebracht van 20 tot 5. De aansturing van het bedrijf vindt vanaf volgend jaar plaats op basis van de merken, in plaats van per land. USG kondigde aan voortaan te werken met merkendirecteuren in plaats van landendirecteuren.

Dalende omzet
USG People’s nettowinst was in het derde kwartaal van 2011 bijna gehalveerd, zo bleek ook in oktober dit jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer