USG People ziet omzet opnieuw stijgen

0

Uitzendonderneming USG People heeft de omzet in het derde kwartaal voor het tweede achtereenvolgende kwartaal zien stijgen.

 

De hogere inkomsten werden vooral op de buitenlandse markten gehaald, in Nederland ging de omzet nog met 4 procent omlaag ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het moederbedrijf van uitzendbureaus Start en Unique meldde vrijdag een omzet van 833 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 7 procent meer dan vorig jaar, maar 14 miljoen euro minder dan analisten hadden verwacht. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 38 procent tot 33 miljoen euro en lag daarmee wat hoger dan verwacht.

Onder de streep bleef, afgezien van eenmalige posten, een nettowinst over van 12 miljoen euro, een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar. Inclusief een eenmalige belastingmeevaller kwam de nettowinst uit op 22 miljoen euro.

Op de belangrijke Nederlandse thuismarkt begon de omzet van USG People in september na 27 maanden van krimp weer te groeien. Daardoor neemt de omzet momenteel in alle landen waar het bedrijf actief is weer toe. Het concern verwacht dat die groei de komende kwartalen ook in alle landen aanhoudt.

“De cijfers tonen aan dat het de goede kant op gaat”, zei topman Rob Zandbergen in een reactie. “We zien dat de positieve trend doorzet. Ook in Nederland zagen we de groei in oktober met een langzame versnelling doorzetten.”

In Nederland nam de vraag naar uitzendkrachten afgelopen kwartaal vooral in de industrie toe, waardoor dochterbedrijf Start People de omzet al met 5 procent zag groeien. In de voor USG belangrijke dienstensectoren was nog geen sprake van groei. Zandbergen verwacht dat daar de komende maanden verandering in komt. “In het vierde kwartaal komt de hele markt terug bij groei.”

Dankzij de positieve ontwikkelingen van de afgelopen maanden zal het bedrijf over dit jaar weer dividend uitkeren aan de aandeelhouders. Vorig jaar moest daar door de recessie nog van worden afgezien.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer