Werkloosheid eurozone licht gestegen

0

De werkloosheid in de eurozone is in september licht gestegen tot 10,1 procent van de beroepsbevolking.

Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat vrijdag bekend.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van analisten gepolst door Reuters. In augustus stond de werkloosheid in de zestien eurolanden op een herziene 10 procent. Eerder werd voor augustus een werkloosheidspercentage gemeld van 10,1. In september 2009 bedroeg de werkloosheid in de eurozone 9,8 procent.

In de eurozone zitten nu bijna zestien miljoen mensen zonder betaald werk. In de gehele Europese Unie van 27 landen gaat het om ruim 23 miljoen werklozen. De werkloosheid in de EU bedroeg in september 9,6 procent, onveranderd ten opzichte van augustus.

Bij de mannelijke beroepsbevolking in de eurozone stond de werkloosheid in september op 9,9 procent en bij de vrouwelijke op 10,3 procent. In de gehele EU was dit respectievelijk 9,5 en 9,6 procent.

De laagste werkloosheid in de EU werd vorige maand gemeten in Nederland (4,4 procent) en Oostenrijk (4,5 procent). In Spanje lag de werkloosheid het hoogst (20,8 procent).

De jeugdwerkloosheid (jongeren onder de 25 jaar) kwam in september in de EU uit op 20,3 procent en in de eurozone op 20 procent. De laagste jeugdwerkloosheid werd gemeten in Duitsland (8,5 procent) en Nederland (8,6 procent). De werkloosheid onder jongeren lag het hoogst in Spanje (42,5 procent).

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer