USG People ziet omzet weer groeien

0

Uitzendorganisatie USG People heeft in het tweede kwartaal voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd de omzet zien groeien.

 

De opbrengsten stegen in alle landen waar het bedrijf actief is, met uitzondering van thuisland Nederland.

USG People presenteerde vrijdag een omzet van 747 miljoen euro over het tweede kwartaal. Dat was 3 procent meer dan in de zelfde periode van het voorgaande jaar en 15 miljoen euro hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten. USG hield hier een nettowinst van 4 miljoen euro aan over, waar een positief resultaat van 1,2 miljoen euro was voorspeld.

In Nederland nam de omzet van het moederbedrijf van uitzendbedrijven Start en Unique nog met 10 procent af ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009. Op basis van de huidige trends verwacht het bedrijf echter dat er in het derde kwartaal van dit jaar ook op de thuismarkt sprake zal zijn van groei. Door de onzekerheid over de duurzaamheid van het economisch herstel geeft USG geen concrete verwachtingen voor de rest van het jaar.

Het op drie na grootste uitzendconcern van Europa zag de opbrengsten vooral in Frankrijk, Duitsland en Italië zeer sterk groeien. De omzet lag in deze landen 20 tot 30 procent hoger dan een jaar eerder. In Nederland neemt de vraag naar uitzendkrachten de laatste maanden ook weer toe, vooral in de industrie en het transport. In de voor USG belangrijke dienstensector laat het herstel echter langer op zich wachten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer