Veel faillissementen flexbranche in mei

1

In mei zijn over 28 uitzendbedrijven het faillissement uitgesproken. Dat betekent dat in de eerste vijf maanden van 2014 al bijna honderd uitzendbedrijven failliet zijn gegaan.

Een overzicht:
Euroselectief BV (42 medewerkers), Euroselectief Varia BV (33 man) en op hetzelfde adres gevestigde Latent Talent Personeelsvoorziening (5 personen) in het Gelderse Elst zijn op 1 mei failliet verklaard.
Op die dag viel ook het doek voor HR Garage in Utrecht, waar 8 man in dienst waren. Consolid heeft twee weken later het failliete HR Garage overgenomen. De naam HR Garage blijft hierdoor bestaan en een deel van het personeel is nu in dienst bij Consolid.
Advinco Bemiddeling BV (Flexopmaat) in Leersum ging ook op 1 mei failliet, net als eenmansbedrijf Eurocornl in Bergen op Zoom en Welding Detachering Services BV in Culemborg.
In Tilburg gingen die dag twee flexbedrijven failliet, Bacoek BV (7 man) en Stichting Wfk Detachering.
Uitzendbureau Road tot Jobs Flex- En Fulltime BV in Winschoten is op 7 mei door de Rechtbank Noord-Nederland failliet verklaard.
Op 8 mei heeft de Rechtbank Oost-Nederland Hessenpoort Engineering BV in Deventer failliet verklaard. Uitzendbedrijf Hessenpoort had 18 man in dienst.
Arbeidsbemiddelingsbureau Van Leeuwen Personeelsdiensten BV in Woerden ging op 9 mei failliet.
De Rechtbank in Amsterdam heeft eenmanszaak Bhatti Uitzendbureau & Schoonmaakbedrijf in de hoofdstad failliet verklaard op 12 mei.
Op 14 mei is Sas Detachering BV in Houten failliet gegaan. Dat geldt ook voor Bogers Personeelsdiensten BV in Eindhoven (3 man) en Pz&o BV in Eindhoven (5 man) en Helmond (2 man). Nog een uitzendbureau in Eindhoven ging failliet, namelijk Wmj van Soolingen Thodn Carrière-the Office.
Case Builders in Sittard is door de Rechtbank Limburg failliet verklaard. Dit arbeidsbemiddelingsbureau had 8 medewerkers.
Hooijman Technical Employment in Nunspeet is op 15 mei failliet verklaard.
De Rechtbank Den Haag heeft op 16 mei het faillissement uitgesproken over Uitzendbureau Nes BV in Apeldoorn (6 medewerkers).
Uitleenbureau Mbe Group BV in Oosterhout, een specialist in bouw- en projectontwikkeling, is ook failliet.
Op 19 mei ging arbeidsbemiddelingsbureau Mata Holding in Almelo failliet. Mata Holding had 5 mensen in dienst.
Dynamic Employment BV in Aalsmeer is door de rechtbank in Amsterdam op 20 mei failliet verklaard.
Uitzendbureau Full-time BV (9 man) en Full-time Detachering BV (2 man) in Houten zijn door de Rechtbank Rotterdam failliet verklaard op 21 mei.
P&o Interim Noord BV in Hoogeveen is op 22 mei failliet gegaan. Bij dit Drentse werving- en selectiebureau werkten 19 personen.
Op 23 mei is Zwirs-knijenburg Diensten BV in Hoek van Holland (18 medewerkers) failliet verklaard.
Niopal BV in Amsterdam is eveneens failliet.
Kosinus Personeelsdiensten BV in Epe (8 man) is door de Rechtbank Oost-Nederland failliet verklaard op 23 mei.
Op die dag sprak de Rechtbank Den Haag het faillissement uit over arbeidsbemiddelingsbureau Himm BV (Görtz & Crown BV) in Leiden.
Op 28 mei is het faillissement uitgesproken over Straight Personeel BV in Maarn.

Daarmee is door verschillende rechtbanken over 28 flexbedrijven in mei het faillissement uitgesproken. In april van dit jaar gingen twintig uitzendorganisaties failliet, net als in maart, in februari 15 en in januari 13.  Dat brengt het totaal aantal failliete flexbedrijven tot nu toe in 2014 op 96.

In 2013 gingen in totaal een recordaantal van 250 flexbedrijven failliet.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. JJ van Tussenbroek op

    Er is dan wel een overzicht van bedrijven in de flexbranche welke failliet gaan er is echter geen overzicht van bedrijven welke gestart zijn. Dus in 2013 250 failliet maar hoeveel zijn er bij gekomen in 2013?

Reageer