Veelbelovende halfjaarcijfers detacheerder DPA

0

De omzet van detacheerder DPA is het eerste halfjaar van 2014 gestegen met 17% tot 40,1 miljoen euro. De brutowinst groeide met 32% naar 9,7 miljoen euro. De goede resultaten zijn vooral te danken aan autonome groei en acquisities.

De forse omzetgroei van de DPA Group komt naar eigen zeggen dus voornamelijk door overnames in 2013. De vorig jaar verworven activiteiten van DPA CreditForce, DPA Technipower en DPA Cauberg-Huygen hebben 5,6 miljoen euro bijgedragen aan de omzet van DPA.
Het segment Finance, Banking & Insurance is met 18,3 miljoen euro in het eerste halfjaar goed voor bijna de helft van de omzet van DPA Group. Techniek en ICT kwam uit op 14,1 miljoen euro en Legal & Public op 7,8 miljoen euro omzet in het eerste halfjaar.

DPA breidt uit in niches
DPA heeft haar activiteiten uitgebreid in wat zij ziet als ‘veelbelovende niches’. Zo worden naast de inzet van security specialisten via DPA IT Security, tegenwoordig onder de naam DPA B-Able security ook managementadvies en programmamanagement diensten aangeboden.
En in juni is de DPA business unit ‘DPA Processing & Technology’ gestart. Deze DPA-poot bemiddelt technische professionals voor strategische en uitvoerende functies in de sectoren food, farmacie, FMCG, energie, (petro)chemie en industrie. De focus ligt op de vakgebieden process, quality en safety management.

Meer eigen professionals, minder zp’ers
In totaal waren op 30 juni 804 directe en indirecte medewerkers werkzaam voor DPA (30 juni 2013: 644). Het aandeel gerealiseerde uren door de inzet van eigen professionals is toegenomen tot 78%. Dit heeft een positief effect op de brutomarge aangezien de gerealiseerde marges bij zelfstandige professionals lager zijn dan bij inzet van eigen professionals.

Groeistrategie DPA
DPA laat weten onverminderd voort te bouwen aan haar groeistrategie door verdere autonome groei door het versterken van onze marktposities in geselecteerde markten en het verkrijgen van extra schaalvoordelen door acquisities van een of meer bedrijven die passen in de strategie. ‘Ook in het eerste halfjaar van 2014 hebben we geïnvesteerd in nieuwe activiteiten in veelbelovende niches en we zullen dit blijven doen’, stelt Eric Winter, ceo van DPA, in een toelichting. 

Bron: DPA

Lees ook:

DPA Group bezet met een omzet van 71,1 miljoen euro in 2013 de 19e plaats op de Flexmarkt Omzetranglijst 2013.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer