Detacheerder Brunel zet stevige omzetgroei neer

0

De omzet van detacheerder Brunel eindigt het eerste halfjaar van 2023 met een dikke plus (14%) ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Brunel op 28 juli publiceerde. Daarmee zet de detacheerder de stijgende lijn voort die in het eerste kwartaal was ingezet. Brunel verwacht dat de positieve trend ook het derde kwartaal aanhoudt en mikt op een versnelling van de EBIT-groei.

Brunel is van oudsher actief in de olie- en gassector, maar legt zich in toenemende mate toe op duurzame energie. Eind 2021 nam het Taylor Hopkinson over, een Britse detacheerder gespecialiseerd in duurzame energie.

Kansen voor detachering

De mooie resultaten van Brunel komen na teleurstellende cijfers van de andere beursgenoteerde gigant Randstad eerder deze week.

Lees verderHalfjaarcijfers: omzet Randstad blijft dalen

De uitkomsten zijn in lijn met de kansen die ING voorspelt voor de flexbranche. In het ING-onderzoek naar de flexbranche blijken de belangrijkste kansen te liggen op het vlak van detacheren – in plaats van uitzenden. Het aantal uitzendkrachten met een vast contract is in tien jaar tijd verdubbeld, maar nog altijd relatief laag. “Meer binding met de werkgever is belangrijk voor veel medewerkers”, zo staat te lezen in het rapport.

Expert Wim Davidse schrijft in een reactie op LinkedIn: “Uitzenden is zeker niet uit, maar grootschalig niet-kandidaatgericht bemiddelen met primaire focus op lage tarieven minimale handling laag risico voor de inlener wél.”

Lees verderKansen voor de flexbranche: ‘Zet in op detacheren, opleiden en digitalisering’

 

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van Flexmarkt

Reageer