Halfjaarcijfers: omzet Randstad blijft dalen

0

Met een omzet van €6,5 miljard noteert Randstad in het tweede kwartaal van 2023 een daling van 6% ten opzichte van een jaar geleden. Daarmee zet de dalende trend uit het eerste kwartaal zich voort.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers, die Randstad op 25 juli heeft gepubliceerd. De ebita (winst voor belastingen, rentelasten en afschrijvingen) valt met €217 miljoen 18% lager uit dan vorig jaar.

Randstad opereert in een moeilijke markt, zo staat te lezen. De krappe arbeidsmarkt en de gestegen lonen drukken op de resultaten. Ook in de VS daalde de omzet. In sommige landen, zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Japan, waren de resultaten beter.

Lees ook: Wim Davidse analyseert de flexmarkt: De grootste worden elk jaar een beetje kleiner 

Stijging AEX

Omdat de omzetdaling de beleggers mogelijk meeviel, steeg het aandeel Radstad op de AEX na bekendmaking van de cijfers verder, nadat het eerder week al een sterke stijging had laten zien.

Overname Grupo CTC

Randstad maakt deze week ook bekend dat het Grupo CTC overneemt. Het Spaanse bedrijf biedt uitbestede industriële, logistieke en verkoop- en marketingdiensten aan klanten in Spanje en Portugal.

De vraag naar deze diensten groeit aanzienlijk in Spanje en met de voorgestelde overname wil Randstad haar leidende aanwezigheid in de regio blijven uitbreiden. De verhuizing is in overeenstemming met de bredere strategische doelstelling van Randstad om haar capaciteiten op het gebied van diensten met toegevoegde waarde voor klanten in belangrijke markten te versterken.

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van Flexmarkt

Reageer