YoungCapital boekt omzetgroei van 43% in 2018

0

YoungCapital heeft in 2018 een omzet behaald van 465 miljoen euro. Dat is een omzetgroei van 43%. En voor dit jaar heeft de recruitmentspecialist nog meer ambitieuze groeiplannen.

Dat heeft YoungCapital vandaag bekendgemaakt.

Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital, zegt in een toelichting op de fraaie cijfers:  “Wij zijn er bijzonder trots op dat wij onze labels zo hebben gepositioneerd, dat we daar nu de vruchten van plukken.”

Verdere groei in 2019

Het afgelopen jaar was ook op andere vlakken een succesvol jaar voor YoungCapital. De recruitmentspecialist heeft vorig jaar zo’n 60.000 talenten aan het werk geholpen, 25% meer dan in 2017. Ook het eigen medewerkersaantal is gestegen van 1.000 naar 1.300 man. “We hebben recentelijk nog een milestone behaald: 6 miljoen kandidaten in onze database. Maar wij zijn er nog lang niet”, zegt Kooistra. “Voor 2019 hebben we weer ambitieuze groeidoelstellingen gemaakt. Wij willen in 2019 groeien met minimaal 100 miljoen euro, naar een omzet van minstens 565 miljoen.”

Internationaal

YoungCapital is inmiddels actief op 57 locaties in 10 Europese landen. “Ook daarin gaan we uitbouwen. We openen vestigingen in Hamburg, München, Leipzig en Düsseldorf”, zegt Kooistra. Hiermee hoopt YoungCapital Duitsland in 2019 een omzetgroei van 80% te realiseren.

Eigen HBO-opleiding

En YoungCapital heeft sinds vorig jaar een eigen geaccrediteerde HBO-opleiding voor software development en investeert al enige jaren in traineeships in IT, finance en engineering. “In deze sectoren is er sprake van een groot tekort. Daarnaast innoveert het onderwijs niet snel genoeg, hierdoor ontbreekt het jongeren/afgestudeerden aan de juiste kennis en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt.” Met de traineeships en eigen hbo-opleiding krijgen ze deze vaardigheden wel aangeleerd en worden ze klaargestoomd om te werken. Daarnaast is er extra aandacht voor softskills, zoals gedrag en houding, die nodig zijn voor de banen in de toekomst. “Op deze manier helpen we gemotiveerde jongeren hun potentieel te ontdekken, ontwikkelen en hun plek op de arbeidsmarkt te veroveren”, zegt Ineke. YoungCapital is bezig om de opleiding en de traineeships samen met opdrachtgevers en talenten te perfectioneren, zodat ze de opleidingstak nog duidelijker in de markt kunnen zetten in 2019.

Bron: YoungCapital

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer