STAF en STOOF samen verder als DOORZAAM

0

STAF en STOOF zijn opgegaan in nieuwe stichting: DOORZAAM. DOORZAAM heeft als doelstelling om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren.

De samenvoeging vloeit voort uit afspraken die zijn gemaakt in de CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche 2018-2019.

Wie op websites van de Stichting Arbo Flexbranche (STAF) of Stichting voor Opleiding van de Flexbranche (STOOF) terecht komt, ziet opeens een andere homepage, met een verwijzing naar de nieuwe site: www.doorzaam.nl. Zij gaan voortaan verder onder één naam: DOORZAAM.

Doel hiervan is het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten door een integrale aanpak en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

DOORZAAM biedt ondersteuning bij de ontwikkeling en scholing, maar ook door te letten op een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid. Uitgangspunt moet volgens de stichting de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht zijn. DOORZAAM ondersteunt met praktische informatie, instrumenten, producten, vergoedingen en activiteiten uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers, zodat zij zelf kunnen werken aan de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

De stichting behartigt dus de belangen van uitzendkrachten en wil de dialoog op gang houden tussen de verschillende stakeholders (uitzendwerkgevers, opdrachtgevers) door deze te faciliteren.

Bron: DOORZAAM

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer