100ste SNF-keurmerk uitgegeven

0

Vandaag is het 100ste keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten uitgegeven. Het keurmerk is voor Sagius Uitzenders B.V.

Sagius Uitzenders toont hiermee aan te voldoen aan de norm voor de huisvesting van arbeidsmigranten, die wordt beheerd door de Stichting Normering Flexwonen (SNF).
De heer Sagius van Sagius Uitzenders B.V: ‘Wij hechten grote waarde aan het kwalitatief goed huisvesten van onze werknemers en zijn dan ook tevreden met het behalen van het SNF keurmerk. Het behalen van dit keurmerk toont aan dat wij ook de huisvesting van onze arbeidsmigranten goed op orde hebben!”


SNF-register

In het SNF-register zijn alle honderd bedrijven terug te vinden die aan deze norm voldoen. Voorzitter Koos Karssen van SNF: ‘Het is goed om te zien dat binnen één jaar honderd bedrijven het keurmerk van SNF hebben behaald. Tweeduizend locaties zijn hiermee gecertificeerd. Gemeenten die arbeidsmigranten binnen hun grenzen huisvesten, kunnen hun voordeel doen met het SNF-register bijvoorbeeld door gecertificeerde bedrijven te betrekken bij het ontwikkelen van nieuwe huisvestingslocaties of bij het uitvoeren van het handhavingsbeleid.’
Naast de 100 gecertificeerde bedrijven hebben nog eens 85 bedrijven zich inmiddels  aangemeld om het SNF-keurmerk te behalen.

Huisvesting uitzendbranche

SNF is vorig jaar door onder meer ABU, NBBU, VIA, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, LBV en De Unie opgericht om het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland te bevorderen. In juni 2014 is een nieuw en onafhankelijk bestuur benoemd.

Bron: SNF

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer