AOb wijst cao voortgezet onderwijs af

0

De achterban van de Algemene Onderwijsbond (AOb) wijst het principe-akkoord voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs af.

Een overweldigende meerderheid van de sectorraad toonde zich ontevreden over het onderhandelingsresultaat, zo liet de bond vrijdag weten.

Volgens de grootste onderwijsbond zette vooral de houding van de VO-raad, die onder afspraken over het terugdringen van de werkdruk wilde uitkomen, kwaad bloed. Van de 30 leden van de sectorraad stemden er 29 tegen het akkoord. Eerder wees 55 procent van de leden het akkoord in een raadpleging al af.

De AOb bekijkt de komende week welke stappen er worden genomen maar liet vrijdag al weten dat het te vroeg is voor acties. Abvakabo-FNV zet overigens ook geen handtekening onder het akkoord.

In het principeakkoord, dat geldt voor 2011-2012, staat onder meer dat wordt vastgehouden aan de nullijn en dat onderwijsondersteunend personeel een hogere eindejaarsuitkering krijgt. Er zijn ook hardere afspraken gemaakt over onbevoegd personeel voor de klas. Docenten die onbevoegd zijn, moeten binnen twee jaar hun diploma halen om de bevoegdheid alsnog te verkrijgen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer