Bemiddelingsbureaus minder in trek bij zzp’ers

0

Traditionele bemiddelingsbureaus zijn minder in trek bij Nederlandse zelfstandigen: ruim 89 procent wil zonder tussenpartij aan een opdracht komen.

Dat blijkt uit onderzoek van sourcing partner FastFlex onder ruim 1.500 zp’ers.
Volgens FastFlex is dit een ontwikkeling die zich al enkele jaren voordoet. Vorig jaar lag het percentage dat aan de slag wil zonder een bemiddelingspartij in te schakelen onder de 80 procent.

Opdrachten via bemiddelaars
De uitkomst staat in groot contrast met de uitkomst van een recente enquête die ZZP Barometer heeft gehouden in opdracht van Yacht. Daaruit bleek het tegenovergestelde, namelijk dat de meeste zzp’ers (68%) opdrachten binnen halen via bemiddelaars.

Uit het onderzoek van FastFlex blijkt ook dat zp’ers de overtuiging hebben dat de tarieven in de nabije toekomst verder gaan aantrekken.

Uurtarief omhoog
Een meerderheid (62%) gelooft dat zij aankomende periode hun uurtarief weer kunnen verhogen, ten opzichte van de 49 procent die dit vorig jaar voorspelde. Dat de zelfstandigen in Nederland bewuster met hun tarief omgaan, blijkt uit het feit dat 71 procent van de ondervraagden bereid is het tarief te verlagen voor een interessante opdracht. Het jaar daarvoor was dit nog bijna 80 procent.


Bron: FastFlex

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer