Uitzendbureau moet Hongaarse uitzendkrachten alsnog betalen

2

Een uitzendbureau uit het Brabantse Beers moet 53 Hongaarse bouwvakkers compenseren omdat ze onderbetaald werden. De kantonrechter in Den Bosch wees woensdag het merendeel van de eisen toe in een kort geding dat vakbond FNV voor de uitzendkrachten had aangespannen.

Uitzendbureau AOK moet de Hongaren met terugwerkende kracht volgens de cao betalen en een dagelijkse vergoeding geven voor eten. Geld dat het uitzendbureau op het loon inhield als reservering voor vakantiegeld, moet alsnog gewoon worden uitbetaald. Als stok achter de deur legde de rechter een dwangsom op met een maximum van 125.000 euro.

Toch is het nog maar de vraag of AOK over de brug komt. Volgens de FNV staat het bedrijf op de rand van faillissement en is de directeur in geen velden of wegen te bekennen. Het bedrijf kwam op de zitting dan ook niet opdagen. De werknemers hebben sinds de tweede week van juli geen loon meer gekregen.

Bron: ANP

Lees ook: Wet Aanpak Schijnconstructies aangenomen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

Reageer