De NBBU: kritiek FNV op uitzendbureaus en arbeidsmigranten onterecht

1

De NBBU stoort zich aan de houding van de FNV in zijn berichtgeving over vermeend misbruik door uitzendbureaus bij het geven van onbelaste vergoedingen aan buitenlandse uitzendkrachten.

De afgelopen dagen heeft de FNV de zogeheten Extra Territoriale regeling (ET-regeling) bekritiseerd. Deze fiscale regeling komt tegemoet aan extra kosten die arbeidsmigranten maken, zoals dubbele huisvestingskosten en het reizen van en naar het land van herkomst.

‘FNV heeft boter op het hoofd’
NBBU-directeur Marco Bastian zegt op de site van NBBU in een reactie hierop: ‘De FNV is nota bene zelf betrokken geweest bij de afspraken die in de Cao voor Uitzendkrachten over de ET-regeling zijn opgenomen. Zij hebben hun handtekening gezet onder het toepassen van deze afspraken. Door nu dit standpunt in te nemen heeft de FNV boter op het hoofd.’

ET-regeling belangrijk
Arbeidsmigranten maken extra kosten, voornamelijk voor dubbele huisvestingskosten en reizen van en naar het land van herkomst. De fiscale regeling komt hieraan tegemoet. Dankzij de ET-regeling kan een werkgever deze extra kosten aan de buitenlandse kracht onbelast vergoeden of vrij verstrekken. De vergoeding of verstrekking kan niet hoger zijn dan de daadwerkelijke kosten. Tevens moeten de kosten door de werkgever kunnen worden onderbouwd. De uitruil van het loon kan bovendien alleen plaatsvinden voor het loon boven het wettelijk minimumloon, zo licht de NBBU toe.


De NBBU staat daarom nog altijd achter de afspraken die in het ET-convenant zijn gemaakt.


Bron: NBBU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. De FNV heeft gelijk een Buitenlandse werknemer houdt meer netto over dan een Nederlander die voor het zelfde uur salaris werkt. En er wordt enorm misbruik van gemaakt. En tevens worden aan de hand van de ET de tarieven gemaakt. Dus werkt kostprijs verlagend. Dus zo snel als mogelijk afschaffen en deze subsidies voor iets goed gebruiken. Zijn ze helemaal gek geworden in Den Haag. Als deze ruimte zou kunnen gebruiken voor Nederlanders kan je meer mensen aan de slag helpen. Ben het op dit moment vaak niet eens met de vakbonden maar nu hebben ze totaal gelijk. En ook de factor arbeid daar moet een belasting voordeel opkomen zodat we meer mensen aan de slag kunnen helpen. Heren in Den Haag het is niet moeilijk.

Reageer