Uitzendbedrijven leiden flexkrachten op voor metaalsector

0

In totaal zijn 285 flexleerlingen in een BBL- (Beroeps Begeleidende Leerweg) traject opgeleid voor het vak van metaalbewerker. Dit in het kader van het project ‘Flexibel in de techniek’, waarin meerdere uitzend- en detacheringsbureaus hebben geparticipeerd.

In de periode juli 2012 tot oktober 2014 namen 285 leerling flexkrachten deel aan een tweejarig project ‘Flexibel in de techniek’ dat de opleidingsfondsen (A+O Metalektro, OOM en STOOF) gezamenlijk hebben ondernomen en waarbij de flexkrachten de mogelijkheid kregen om een reguliere bbl-opleiding in de metaal te volgen.

Van de 75 leerlingen die het project inmiddels hebben afgerond, heeft bijna 60% het diploma gehaald. Eveneens 60% werkt nog in de techniek en voor het merendeel in het leerbedrijf waar ze de opleiding hebben gevolgd. Een derde deel van de uitgestroomde leerling-flexkrachten gaat door met een volgend leertraject.

Maintec Leerbedrijf
Maintec heeft met haar deelname aan het project Flexibel in de techniek 37 leerlingen in een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) traject opgeleid voor het vak van metaalbewerker. Directeur Wout Oosterhof van Maintec Nederland is trots op het door Maintec behaalde resultaat: ‘Binnen Maintec hebben we een sterke focus op het opleiden van mensen voor een technische functie. Dit is ook nodig, want de uitstroom van personeel uit de techniek is de komende jaren door de vergrijzing groot, terwijl de instroom van nieuw talent onvoldoende is. Daarom hebben wij het Maintec Leerbedrijf opgericht om nieuw talent op te leiden.’

Deelnemende flexbedrijven
Andere flexbedrijven die in dit project hebben geparticipeerd zijn: Connect, DIT Bouw en Techniek, DMJob, Maintec, Olympia, Otter-Westelaken, PDZ, Randstad, Start People, SWA, Tempo-Team en Werk en Vakmanschap.


Bron: Stoof/Maintec

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer