Groei bemiddeling zzp’ers door NBBU-leden

0

Het aandeel organisaties dat bij de NBBU is aangesloten dat zich bezighoudt met de bemiddeling van zzp’ers is in vijf jaar tijd flink toegenomen.

In 2007 hield 20 procent van de NBBU-leden zich bezig met de bemiddeling van zzp’ers. In 2012 is dit aandeel opgelopen tot 41 procent, zo blijkt uit het jaarverslag van de branchevereniging voor uitzendorganisaties. Gekeken naar de ontwikkeling van het aantal zzp’ers in ons land, is dit een logische ontwikkeling.

In het eerste kwartaal van 2013 lag het aantal zzp’ers in ons land op 772.000, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal zzp’ers op de arbeidsmarkt neemt de laatste jaren alleen maar toe. Een rapport van het CPB van eind vorig jaar meldt dat de trend al een aantal jaren te zien is. Het aandeel zzp’ers in de werkzame beroepsbevolking is gestegen van 6,2 procent in 1996 naar 9,8 procent in 2010, zo blijkt uit het rapport. De cijfers van het CBS over het eerste kwartaal van 2013 wijzen op een percentage van 10,6 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer