Hoe controleer ik een identiteitsbewijs op echtheid?

0

Vraag de uitzendkracht het document dat in een omslag
of etui zit, eruit te halen opdat het beter kan worden gecontroleerd.

  • Vraag de uitzendkracht het document dat in een omslag of etui zit, eruit te halen opdat het beter kan worden gecontroleerd.
  • Beoordeel zorgvuldig de pasfoto en de persoonlijke kenmerken die in het document staan: komen deze overeen met de persoon die voor u staat? Vraag de uitzendkracht pet of zonnebril af te zetten zodat de identiteit beter kan worden vastgesteld. U kunt ook controleren of de persoon de persoonlijke gegevens uit het document kent.
  • Let ook op de vervaldatum en de staat van het document. Als het identiteitsbewijs er verzorgd uitziet en de rubrieken met de persoonsgegevens zijn vlekkerig of bleker van kleur dan kan dit duiden op vervalsing. Met een ultraviolet-lamp is in negen van de tien gevallen een vals document te herkennen. Zo licht het papier van een echt document onder de lamp niet op, en zijn lijmresten te zien die zijn achtergebleven na een verwisseling van pasfoto’s. Boeken of een training kunnen u helpen bij het verifiëren van de documenten.
  • Bij twijfel kunt u zich laten adviseren door het Nationaal Bureau Documenten van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Dit is het kenniscentrum in Nederland op het gebied van reis-, verblijfs- en identiteitsdocumenten.

Kijk ook eens op www.identiteitsdocumenten.nl

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer