Kamp: tuinder moet zelf personeel aantrekken

0

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) blijft bij zijn beleid om minder werkvergunningen te verstrekken aan tuinders voor bijvoorbeeld Roemeense seizoensarbeiders.

Volgens hem is er voldoende aanbod van ‘gewoon’ personeel. ‘Bedrijven moeten er ook zelf voor zorgen dat het voor werknemers aantrekkelijk is om er te werken’, aldus Kamp dinsdag.

De Tweede Kamer debatteert donderdag over het strengere beleid van Kamp. Ook staat die dag een kort geding op de rol bij de rechtbank in Den Haag van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), omdat vooral boom- en aardbeienkwekers in West-Brabant door het beleid van de minister acuut in problemen zouden komen met hun oogst en gewassen.

Regeringspartijen VVD en CDA trokken hierover enkele weken geleden al aan de bel bij de minister. Ook andere partijen zijn kritisch. Vooralsnog steunen gedoogpartij PVV en PvdA in de oppositie alleen openlijk de VVD-bewindsman in zijn standpunt dat er genoeg mensen zijn om het werk in de land- en tuinbouw te doen, zoals werklozen met een uitkering, Polen en andere Oost-Europeanen die hier zonder werkvergunning kunnen werken.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer