LTO breekt overleg over werkvergunningen af

0

De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) heeft het overleg op het ministerie van Sociale Zaken over werkvergunningen voor Roemeense en Bulgaarse werknemers maandag verlaten.

De tuinders zijn teleurgesteld over het onbegrip van minister Henk Kamp van Sociale Zaken over de problemen van vooral boom- en aardbeienkwekers in West-Brabant, die zeggen dat ze onvoldoende betaalbaar en ervaren personeel kunnen vinden. Een woordvoerder van LTO heeft dat maandag gemeld.

Volgens de minister zijn er genoeg werklozen, andere Oost-Europeanen of uitzendkrachten beschikbaar om het seizoenswerk te doen.

Zes individuele ondernemers zijn bereid gevonden om hun bezwaar tegen de afwijzing van werkvergunningen in een kort geding voor te leggen aan de bestuursrechter, kondigde LTO maandag aan. Eerder werd LTO niet-ontvankelijk verklaard in een rechtszaak tegen de Staat omdat de organisatie geen eigen belang had.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer