Minder uitzendkrachten bij AH

0

Albert Heijn heeft op den duur minder behoefte aan uitzendkrachten. Dat komt doordat een deel van de distributie gemechaniseerd en gecentraliseerd wordt. Voor de vaste huidige medewerkers blijft er ‘voldoende werk’, zo maakte de Nederlandse supermarktdochter van Ahold donderdag bekend.

Het werk in de Regionale Distributie Centra (RDC) wil Albert Heijn mechaniseren. De mechanisatie heeft betrekking op het houdbare assortiment. Dat proces zal een aantal jaar in beslag nemen, aldus een woordvoerster.

AH wil de distributie van verse producten versimpelen door centralisatie in twee zogenoemde National Category Centers (NCC’s). Leveranciers zullen hun producten dan naar een centrale locatie brengen en niet eerst zelf opslaan. AH hoopt op deze manier versere producten in de winkels te krijgen en denkt dat er dan ook minder producten moeten worden afgeschreven omdat ze over datum zijn. Door de maatregel verdwijnen over enkele jaren de Landelijke Vers Centra (LVC) in Nieuwegein en Utrecht.

De maatregelen zullen naar verwachting geen ontslagen tot gevolg hebben, maar medewerkers zullen mogelijk wel ander werk moeten gaan doen. AH zal minder uitzendkrachten nodig hebben. Op dit moment wordt een derde van alle uren ingevuld door uitzendmedewerkers, zo liet de zegsvrouw weten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer