NBBU achter plan Wiebes vervanging VAR

0

De NBBU, brancheorganisatie voor zzp-intermediairs, heeft een constructieve houding ten aanzien van het plan van staatssecretaris Wiebes dat de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) moet gaan vervangen.

‘De oplossing van de staatssecretaris lijkt een stuk gebruiksvriendelijker dan het vorige voorstel, ook voor de zzp-intermediair’, verklaart directeur Marco Bastian.

Modelcontracten
De NBBU is de komende periode nauw betrokken bij het ontwikkelen van de modelcontracten die gebruikt kunnen worden als standaardcontract. ‘Hiermee krijgen we de mogelijkheid mee te werken aan contracten die passen in de praktijk hoe opdrachtgevers en intermediairs met zzp’ers werken’, aldus Bastian.

Bastian kan nog niet inschatten hoe de uitwerking van de modelcontracten zich gaat ontwikkelen: ‘Voorop staat dat het voor partijen makkelijker moet worden een transparante zzp-overeenkomst af te sluiten die vrijwaring biedt.’

Bron: NBBU

Lees ook: ‘VAR wordt afgeschaft en de BGL komt er niet’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer