Omzetdaling Manpower eerste kwartaal

0

De omzet van ManpowerGroup is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 4,5 miljard dollar, een daling van zeven procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Uitzendbedrijf Manpower ziet de Europese arbeidsmarkt langzaam verder verbeteren.

Dat liet ’s werelds op twee na grootste uitzendconcern dinsdag bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal weten.

Manpower had vorig kwartaal opnieuw last van de aansterking van de dollar ten opzichte van onder meer de euro. Het bedrijf zag de omzet in de eerste drie maanden van het jaar met ruim 7 procent dalen naar 4,5 miljard dollar. De nettowinst ging met 6 procent omlaag naar 65,7 miljoen dollar. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten nam de omzet met 6,6 procent toe en steeg de winst met bijna 13 procent.

Ondanks deze cijfers is Jonas Prising, coe van ManpowerGroup, positief over dit jaar: ‘2015 is goed gestart. Het is hoopvol dat we de eerste tekenen van herstel zien in Europa. Dat kan duiden op een langzaam maar zeker herstel van de arbeidsmarkt.’


Bron: ManpowerGroup/ANP

Lees ook: Manpower tevreden over jaarcijfers 2014

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer