Start biedt Poolse krachten diploma in plaats van inburgeringscursus

3

Twaalf Poolse uitzendkrachten van Start People hebben afgelopen maandag een wettelijk erkend diploma voor een beroepsopleiding behaald.

Het diploma op AKA-1 niveau (een brede assistentenopleiding), dat volgt na een eenjarig BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg), geeft de Oost-Europese uitzendkrachten vrijstelling voor de Nederlandse inburgeringscursus. Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur. Daarnaast wordt er gefocust op de regels, procedures en cultuur van het bedrijf waar de deelnemers werkzaam zijn, op veiligheidsinstructies en het omgaan met conflictsituatie.

De twaalf Poolse werknemers die nu het diploma in ontvangst mochten nemen zijn werkzaam bij CEVA Logistics. In december 2009 is een tweede groep medewerkers van CEVA gestart met de opleiding. Deze groep bestaat uit werknemers met de Poolse en Duitse nationaliteit.

De opleiding is een initiatief van Start People in samenwerking met ROC Helicom en trainings- en coachingsbureau Fairfield. Start People neemt de kosten van de opleiding voor haar rekening, op voorwaarde dat de deelnemers een jaar lang gedetacheerd kunnen worden bij CEVA.

Start People hoopt in de nabije toekomst meerdere klanten een dergelijke maatwerkopleiding aan te bieden.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Heel mooi initiatief van Start, vind het wel vreemd dat andere bureaus (bijvoorbeeld de internationale uitzenders) nooit op deze manier in het nieuws komen, terwijl zij honderden (net iets meer als 12) mensen aan een erkere opleiding en dus een toekomst helpen!

  2. Henk van Poorten op

    Volgens mij levert Start geen mensen meer bij CEVA vanaf 1 januari 2010 dus ik vraag me af of eea allemaal wel zo’n succesverhaal is geweest??!!

Reageer