Swipen naar een nieuwe baan

0

Wie wel eens date of gedated heeft via de app Tinder is er wel bekend mee: ‘naar rechts swipen’. Swipe jij een potentiële lover naar rechts en doet degene hetzelfde bij jou, dan is er een match. En wat in de datingmarkt werkt, kan ook werken op de arbeidsmarkt, zo bedachten enkele slimmerikken.

Technisch uitzendbureau VNOM ziet wel brood in dit principe. VNOM bemiddelt met name in de branches bouw en techniek en is onderdeel van House of Covebo. Sinds kort maakt VNOM gebruik van de ‘datingapp’. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met Likewise.ly.

Matchen via de app

Door de app te gebruiken kunnen werkzoekenden nu naar rechts te swipen voor een nieuwe baan. Het maakt niet uit of dit een fulltime-, parttime of bijbaan is. Via de app kan een match gerealiseerd worden.

De app is te downloaden via de Appstore en de Playstore. Vervolgens vult de werkzoekende zo volledig mogelijk het profiel in. Een cv uploaden is niet nodig. Vervolgens zorgt het algoritme van de app ervoor dat alleen relevante vacatures worden getoond. Heeft de werkzoekende interesse in een van de getoonde vacatures, dan swiped deze naar rechts. Op het moment dat de werkzoekende aansluit op hard- en/of softskills verschijnt deze bij de werkgever als mogelijke kandidaat. Vervolgens is een afspraak snel gemaakt.

Matchen op cultuur

In de app kan de werkzoekende ook een cultuurtest maken. De persoonlijkheid en voorkeur in cultuur worden gebruikt om een nog betere match te maken. Werkzoekenden krijgen dan alleen banen van organisaties te zien die nog beter bij hen passen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer