Toename vraag flexkrachten in tweede halfjaar

0

In de eerste zes maanden van 2013 zal de flexbranche naar verwachting niet groeien, maar in de tweede helft van het jaar kan de vraag naar tijdelijk personeel vanuit de exporterende industrie aantrekken.

Dat schijft ING Economisch Bureau in het kwartaalbericht flexbranche.

‘In de exportgerichte industrie zijn de verwachtingen positief. Daar is straks iets meer werk, maar omdat het economisch klimaat nog steeds onzeker is zullen werkgevers niet meteen zelf mensen in dienst durven nemen. Zij kiezen dan voor uitzendkrachten’, aldus ING-econoom Ferdinand Nijboer tegenover ANP.
Ook het Sociaal Akkoord kan goed uitpakken voor de flexbranche, denkt hij. Daarin is een aantal maatregelen aangekondigd die de ruimte voor werkgevers ten aanzien van het zelf inhuren van tijdelijk personeel wat inperkt. Bedrijven zullen zich hierdoor eerder moeten wenden tot een uitzendbureau.

ING verwacht dat de omzet in de flexbranche dit jaar met 1 procent terugloopt.

Vorige week publiceerde ABN Amro haar voorspellingen voor de flexbranche. Ook zij verwacht dat de groei van de vraag naar uitzendkrachten in 2013 relatief laag zal blijven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer