Tweederde zzp-opdrachten via intermediair

0

De helft van de zzp’ers (50,4%) ziet in een intermediair toegevoegde waarde. Twee derde van hen komt voornamelijk aan opdrachten via bemiddelingsbureaus.

Dat blijkt uit een enquête onder 1,124 zzp’ers door ZZP Barometer en Yacht.

Volgens deze enquête komt twee derde (68,4%) van de zzp’ers voornamelijk aan opdrachten dankzij een intermediair. Bijna de helft (46,8%) van de zzp’ers heeft zich het afgelopen jaar ingeschreven bij een bemiddelaar.
Ook intermediairs zijn actief op zoek naar zzp’ers; bijna driekwart (72,2%) van de zzp’ers zegt het afgelopen jaar te zijn benaderd door een bemiddelingsbureau.

Helft zzp’ers past tarief aan
Uit deze enquête blijkt ook dat de helft van de zzp’ers met een vast tarief werkt en de andere helft het tarief aanpast aan het soort en de duur van de opdracht. De meesten zijn bereid en lager tarief te hanteren bij een langere opdracht. Opvallend is dat een groot deel van de zzp’ers (45,3%) bereid is het tarief aan te passen afhankelijk van de inhoud van de opdracht.

Bron: ZZP Barometer


Lees ook: Wet DBA: 10 tips voor zzp-intermediairs

Meer weten over de Wet DBA?

Het werken met modelovereenkomsten beloofde eenvoudiger te zijn dan met de VAR. Dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn. De overgangsperiode, die nog loopt tot 1 mei 2017 en die is ingesteld om de nieuwe Wet DBA te laten landen, blijkt hard nodig te zijn. Maar de termijn neemt de onrust niet weg. Hoe ben je het best beschermd tegen claims van de Belastingdienst? Kom naar het Seminar Wet DBA op 13 december in Utrecht.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer