Uitzendwerk in de VS

0

Uitzendwerk bestaat in vele landen, maar is lang niet overal hetzelfde. We maken een rondje om de wereld en kijken hoe het in andere landen gesteld is met het uitzendwerk. Dit keer de Verenigde Staten.

Hoewel het aantal uitzendkrachten de afgelopen tien jaar is gedaald in Amerika, zijn er in dit land nog steeds de meeste uitzendkrachten ter wereld. In 1999 werden er in de VS 2,6 miljoen fulltime banen door uitzendkrachten ingevuld. In 2009 is dit aantal gedaald naar 2 miljoen. Dit is 22 procent van de bijna 9 miljoen (fte’s) uitzendkrachten die er wereldwijd zijn.

Deze groep uitzendkrachten bestaat voor 56 procent uit vrouwen. De meerderheid (68 procent) valt in de leeftijdscategorie 30+. De groep uitzendkrachten die korter dan drie maanden werkzaamheden uitvoert is in de Verenigde Staten even groot als de groep die voor drie maanden of langer werkt.

De belangrijkste motivatie voor mensen in de VS om uitzendwerk te verrichten is dat het helpt bij het vinden van een vaste baan (59 procent). Andere redenen zijn de mogelijkheid om flexibel te werken (41 procent), het opdoen van werkervaring (40 procent) en de toegang tot scholing (40 procent).

In de VS zijn er 6.000 uitzendorganisaties. Gezamenlijk zijn zij goed voor 22 procent van de omzet die wereldwijd door uitzendorganisaties behaald wordt. Dit komt neer om zo’n 44,7 miljard euro.

Alle informatie is afkomstig uit het economisch rapport 2011 van Ciett, gebaseerd op de cijfers voor 2009.
 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer