Uitzendwerk in Duitsland

0

Uitzendwerk bestaat in vele landen, maar is lang niet overal hetzelfde. We maken een rondje om de wereld en kijken hoe het in andere landen gesteld is met het uitzendwerk.

We sluiten deze reeks af met een beschrijving van het uitzendwerk bij onze oosterburen.

 

Duitsland sluit de top 3 af van landen met de meeste uitzendorganisaties. In 2009 waren er 9.078 uitzendorganisaties in het land. Deze waren gezamenlijk goed voor 6 procent van de uitzendomzet die wereldwijd behaald werd.

Er waren 625.000 uitzendkrachten in 2009. De meerderheid van deze uitzendkrachten werkte voor drie maanden of langer (64 procent). De meeste uitzendkrachten die in 2009 in Duitsland aan het werk waren, zijn van het mannelijke geslacht (70 procent). Tien jaar eerder, in 1999, lag het aatal uitzendkrachten in Duitsland op 276.000 uitzendkrachten.

De meeste uitzendkrachten waren in de productiesector te vinden (46 procent). Daarna is de dienstensector (30 procent) het meest populair bij uitzendkrachten.

Motivatie

Van de Duitse uitzendkrachten vindt 35 procent dat de werk/privebalans verbeterd wordt door het verrichten van uitzendwerk. Daarnaast ziet men uitzendwerk als een goede manier om een vaste baan te vinden (43 procent).

2011

Voor 2011 verwacht de Branchevereniging Bundesverband Zeitarbeid (BZA) dat het aantal uitzendkrachten flink zal toenemen, zo meld AGF.nl. Naar verwachting wordt de grens van een miljoen uitzendkrachten zelfs overschreden. Oorzaak is het krachtige herstel van de Duitse economie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer