‘Speeddateproef Amterdam succesvol’

0

Op 26 november was, bij wijze van pilot, een sessie, waarbij werkloze jongeren uit Amsterdam konden speeddaten met uitzendbureaus.

Het speeddaten was onderdeel van het Convenant Jeugdwerkloosheid. In de gemeente Amsterdam zijn 8.000 werkloze jongeren. De gemeente is vastbesloten dit aantal terug te dringen. Een intensieve samenwerking met de uitzendbranche is volgens wethouder Andrée van Es daarbij ‘uitermate belangrijk’.

Aan de eerste speeddatesessie deden zestig jongeren mee. Voor 25 van hen resulteerde de sessie in een inschrijving bij een uitzenbureau. ‘Iedereen die erbij betrokken was, is zeer te spreken over dat resultaat,’zegt wethouder Van Es. De pilot zal dan ook een vervolg krijgen. ‘Het is de bedoeling dat om de acht weken een speeddate plaats zal vinden in de regio Amsterdam.’

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer