USG People introduceert marktplaats voor zzp’ers

3

USG People brengt zzp’ers en opdrachtgevers bij elkaar via IKKI freelance, een online marktplaats voor zzp’ers.

Volgens USG biedt IKKI freelance zowel zzp’ers als opdrachtgevers voordelen die ze op dit moment nergens anders kunnen vinden. Zo neemt IKKI freelance het juridische werkgeversschap van de opdrachtgever over. “Die is dan verlost van contracten, het controleren van VAR-verklaringen en het risico van loonheffing en hoeft zich alleen maar te bekommeren over het inhoudelijke deel van het werk.” Ook freelancers hebben via IKKI freelance minder te maken met administratieve zaken. De portal regelt het contract en verstuurt de opdrachtgever een factuur. “En freelancers kunnen bij ons terecht voor een continue stroom aan aantrekkelijke opdrachten die snel betaald worden. Bovendien kunnen ze via de community ervaringen uitwisselen met andere freelancers,” aldus Michael Ammerlaan, Corporate Vice President Strategy & Implementation van USG People.

Op dit moment staan er 375 opdrachten op de marktplaats en 10.000 geregistreerde freelancers.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Mooi “nieuws” dit. Ikki is een nieuwe bemiddelaar onder de vleugels van USG en de lancering van de website wordt opgeleukt door de term “marktplaats” te gebruiken. Een marktplaats is het dus zeker niet, tenzij we sites van tussenpersonen allemaal marktplaats gaan noemen……

  2. Ik zie vooralsnog alleen maar opdrachten staan van usg-bureau’s, zoals startpeople en unique. Hoe kan ik zien hoeveel zzp-ers zich hebben ingeschreven? Kan ik ook rechtstreeks contact hebben met de klant i.p.v. bureau’s?
    Dit lijkt mij een site die niets toevoegt voor de zzp-ers.

Reageer