Vacatureteksten bieden weinig informatie

1

Pro-actief, dynamisch, uitdagend. Vacatureteksten staan vol met deze termen, maar de werkzoekende schiet er weinig mee op.

Pro-actief komt het vaakst voor. Het is ook de term die werkzoekenden het minst relevant vinden.

Dit blijkt uit een onderzoek van 360inc.nl, een nieuw online platform dat dinsdag is gelanceerd. Het telde de meest voorkomende termen in 5000 vacatures op de website Vacaturekrant.nl en vroeg honderd mensen naar hun mening daarover. Pro-actief kwam in de 5000 vacatureteksten 1208 keer voor.

Werkzoekenden hebben behoefte aan informatie over het bedrijf dat nieuw personeel zoekt, stelt Hilde Tholen, initiatiefneemster van 360inc.nl. De nieuwe site biedt die informatie. Hij bundelt de standaard-bedrijfsinformatie en meningen van (oud-)werknemers, sollicitanten en twitterfeeds.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Wendy Appel | Minescape op

    Ook wij hebben deze ervaring. Niet voor niets adviseren wij onze opdrachtgevers altijd om – behalve de feitelijke informatie over de baan – ook aandacht te besteden aan de ‘zachte’ kenmerken van de baan, het gewenste type kandidaat ?n de organisatie. Overigens ontbreekt informatie over het aanbod ook nog al te vaak.

Reageer