Zelfstandige interimprofessional verwacht daling omzet en tarieven

0

In de tweede helft van 2011 is het uurtarief van de zelfstandige interimprofessionals fors gedaald, zo blijkt uit onderzoek. De zzp’ers verwachten ook voor de komende tijd een daling.

Uit onderzoek van Interimpuls blijkt dat de tarieven van de zelfstandige interimprofessionals in de tweede helft van 2011 maar liefst 9 procent zijn gedaald en de verwachting is dat die daling zich ook de komende periode voorzichtig zal doorzetten. Dit meldt ZiPconomy.

Daling omzet, daling tarieven

Er was in de tweede helft van 2011 nog sprake van een lichte groei van de opdrachten (3,5 procent). De eerste helft betrof die groei nog 15 procent. De zzp’ers verwachten voor de komende periode echter een lichte daling, met – zoals gezegd – een lichte daling van de tarieven.

 

De zelfstandige interimmers lijden onder het feit dat de overheid als opdrachtgever van kleine zelfstandigen een veel kleinere rol speelt dan voorheen, aldus ZiPconomy. De zelfstandigen putten ruim 60 procent van hun opdrachten uit hun eigen netwerk. Ze genereren echter weinig werk uit vacaturesites. Ongeveer een kwart van de opdrachten komt voor uit de inschakeling van intermediairs.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer