Zzp’er slordig met geld en risico’s

0

Bijna 60 procent van de zelfstandigen zonder personeel (zzp) is deels of helemaal niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid vanwege de hoge kosten die de verzekering met zich meebrengt.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën om de consument te informeren over geldzaken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Een derde van de ondernemers blijkt een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een WIA-verzekering te hebben afgesloten. Verder is er een grote groep zzp’ers die zegt terug te kunnen vallen op de partner. Een kwart denkt genoeg financiële reserves te hebben in geval van arbeidsongeschiktheid.

Beperkt inzicht financiële zaken
"Naast arbeidsongeschiktheid zijn er nog drie mogelijke risico’s onderzocht die zzp’ers kunnen lopen. Bijna de helft van de zzp’ers legt geen of naar eigen zeggen onvoldoende geld opzij voor de oudedagsvoorziening. Ook het onvoldoende beschermen van het privé-vermogen en een beperkt inzicht hebben in de financiële zaken rondom het ondernemerschap zijn risico’s waar zzp’ers mee te maken kunnen krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat negen van de tien zzp’ers op minstens één van de vier geïdentificeerde terreinen een risico lopen," aldus Wijzer in Geldzaken

Het onderzoek 
Het onderzoek is uitgevoerd onder 780 zzp’ers tussen de 18 en 64 jaar die minimaal 15 uur per week werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer