Adecco Group Nederland stapt in interimmarkt

0

Adecco ziet de vraag naar interimmanagers aantrekken en speelt daar op in door een nieuw label in de markt te zetten: Badenoch + Clark Interim Management.

De nieuwe interimtak valt onder Badenoch & Clark, het recruitment- en executive search-label van Adecco.

Badenoch + Clark helpt al sinds 1978 organisaties bij het vinden van professionals met ervaring bij organisaties in verandering. Met deze interimtak kan de werving- en selectiepartner nu ook op korte termijn bedrijven met vraagstukken op strategisch en tactisch vlak bedienen binnen de functiegebieden Operations, Technology, Commercial, Digital & Data en Strategy & Innovation.

Groeiende vraag naar interimmers

Het initiatief voor de interim management-tak ontstond naar eigen zeggen door de groeiende vraag van opdrachtgevers naar expertise op korte termijn. Ronald de Zoete, Director Badenoch + Clark Interim Management: “Organisaties in verandering hebben soms per direct een expert nodig om hun doelstellingen te realiseren. Dan is er geen tijd voor een uitgebreid werving- en selectieproces. Ons warme netwerk van (oud)consultants en professionals leent zich uitstekend voor deze vraag.”

Kandidaten kiezen vaker voor interim

Ook een verschuiving aan kandidaatzijde versterkte het idee om een nieuwe business unit te lanceren, stelt Zoete. “We zien dat steeds meer professionals in vaste dienst ervoor kiezen om hun carrière als zelfstandig professional voort te zetten. Als interim manager aan de slag gaan, is tegenwoordig geen noodzaak maar een weloverwogen carrièrekeuze.”

Uitbreiding met interimexpertise

Melvin de Boer, CEO van de Adecco Group Nederland, kijkt uit naar de uitbreiding van Badenoch + Clark. “Ik ben trots dat we met Badenoch + Clark, een toonaangevend merk in het hogere segment van werving- en selectie, nu ook de markt kunnen bedienen met interimexpertise. Een logische en mooie stap in deze groeiende markt.”

Badenoch + Clark Nederland

Badenoch & Clark is een internationaal merk met meer dan vijftig kantoren in elf landen in Europa. Badenoch + Clark Nederland, met hoofdkantoor in Amsterdam, focust zich op de functiegebieden Operations, Finance & Deals, Technology, Commercial, Digital & Data en Strategy & Innovation.

Bron: Adecco Group Nederland

Lees ook: Badenoch & Clark neemt Fairlane over

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer